پاتوق کده
حال و هوای این روزهای خیلی‌ها، فقط همین!
 
زائر همیشه بعد نجف کربلا رود

یعنی" غدیر" اذن دخول محرم است...

 


باز این دل من تنگ محرم شده ارباب...


اگــر دهند به من آبــــهای عالم را / نمی دهم نَمی از گریه ی مــحرم را
 
نمــاز را که ملائکـــ همیشه می خواندنـد / برای گریـه خدا آفریــد آدم را

بررسی تاثیر رسانه بر روی زبان فارسی

زبان به لحاظ عضوی که با آن صحبت می‌کنیم یا دستور زبان فارسی جنبه‌هایی از زبان به معنی ذهنی و کلی است که اشاره کردیم. درحالی که بخشی از مظاهر زبانی را باید در چشم، گوش و… جست وجو کرد.

بی شک همه ما میدانیم که گفتگو ها و صحبت های ما یا به بیان دیگر ، استفاده ما از زبان برای انتقال معنا با قبل تفاوت کرده . برای مثال دیگر خواندن اشعار فردوسی و شاهنامه برای ما آن قدر ساده نیست که بتوانیم با آن به راحتی ارتباط برقرار کنیم . یعنی طریقه انتقال معنا از درون ذهن یک فرد به فرد دیگر ساده تر شده است . اما اینکه بفهمیم چه عاملی باعث تغییر گفتار و صحبت کردن و نوشتن ما شده ، مهم است . که البته ما در اینجا یک عامل را بررسی میکنیم و آن عامل رسانه است .

قبل از شروع باید بدانیم که منظور ما از رسانه چیست ؟ به طور کلی به وسایل ارتباط جمعی که تاثیری بر روی عموم جامعه میگذارد ، رسانه میگویند . اما جامعه را میتوان مردم یک کشور ، یک شهر و یا اهالی یک محله دانست . رسانه را هم نباید رادیو و تلویزیون دانست بلکه رسانه میتواند شبکه های اجتماعی ، پیامرسان ها و کانال ها و گروه ها باشند و یا حتی در یک محله مذهبی میتوان مسجد را یک رسانه در نظر گرفت .

در ابتدا نکاتی را که کارشناسان دیگر گفته اند برای شما ارائه میکنیم .   

«این روزها بعضی از آسیبپذیر شدن زبان فارسی میگویند. اینکه این زبان فروغ گذشته را ندارد. شما این آسیبپذیری را ناشی از چه میدانید؟

ابتدا باید تعریف زبان را بدانیم…زبان به عنوان یک فرایند و اتفاق هوشمند، پیچیده، کنش‌گر و رویش‌ورز است که در ذهن رخ می‌دهد. درواقع انعکاس ذهنی از برداشت‌ها و مواجهه هایی که در طول روز چه در جنبه فردی چه اجتماعی زندگی خود داریم. وقتی ذهن منِ کنش‌گر اجتماعی معطوف به مسائل روز جامعه و پیرامون خود نباشد، بدون شک زبان من با همان تعریف فرایند و پدیده ذهنی، زبانی آسیب‌پذیر خواهد بود.

یعنی باید تغییرات زبان را در تغییرات و ماهیت جامعه بررسی کرد؟

من به عنوان یک عضو از هر جامعه‌ای زمانی که به دنیا می‌آیم تا لحظه مرگ، مشاهدات و تجربیات دیداری، عاطفی، فرهنگی، هنری، شنیداری، گفتاری و بسیاری موارد دیگر دارم. در معرض رسانه قرار می‌گیرم. آموزش می‌بینم. با اشیا، اقشار و اقسام مختلف اجتماع در ارتباط هستم. بنابراین ساختار ذهنی من فعال می شود. درواقع ذهن به ازای ورودی‌هایی این چنین، خروجی‌هایی دارد که همان زبان را می‌توان نام برد. به تعبیر بهتر، منِ کنش‌گر محصولی اجتماعی هستم و زبان تابعی از من. بنابراین زبان من هم تابعی از همان اجتماع است؛ زبان پدیده‌ای اجتماعی نیز هست. با این تعریف و تعبیر، دیگر نمی‌توان زبان و آسیب‌های آن را محدود به عملکرد رسانه، یک فرد فارغ از جامعه یا افراد دیگر در جامعه و… دانست. رابطه زبان با ذهن و رابطه آن با فرد کنش‌گر و جامعه رابطه ای کاملا مستقیم و مشخص است. زبان پویاست و زایا و در طول زمان تغییر و تجلی میکند. ما افرادی که از زبان استفاده میکنیم، هر کدام یک کنشگر هستیم. مقصود ما از کنشگر، تکتک افرادی است که زبان را به فعلیت میرسانند. گفتیم که زبان هم محصولی اجتماعی است. در جامعه تغییرات متعدد وجود دارد. تغییرات فرهنگی، هنری، علمی، ادبی و… هریک از این تغییرها که اگر به طور کلی آن ها را در قالب تغییرهای اجتماعی دسته‌بندی کنیم، بر زبان تاثیر می‌گذارند.

 

برای مشاهده ادامه مطلب این پست اینجا را کلیک کنید

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده‌ ارتش جمهوری اسلامی ایران، به پاس خدمات شایسته و صیانت از مرزهای آبی کشور و دریای عمان و حفظ منافع ملی و اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد و اهتمام به نوسازی تجهیزات و آبادانی سواحل مکران در مدت تصدی فرماندهی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دریافت نشان درجه‌ یک فتح از سوی فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مفتخر گردید.

این نشان در مراسم صبح امروز تحلیف و دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در دانشگاه امام خمینی نیروی دریایی با حضور فرمانده معظم کل قوا بر سینه دریادار سیاری نصب شد.

امیر سیاری نشان درجه‌ یک فتح را دریافت کرد

بازیابی یا تاب آوری (Resilience) چیست؟

بازیابی یا تاب آوری

برای اینکه مفهوم بازیابی یا تاب آوری را بهتر درک کنیم با چند سوال از شما شروع می کنم، لطفاً چند ثانیه به آنها فکر کنید و در ذهنتان پاسخ دهید:

یکی از سخت ترین و پراسترس ترین تجربه های زندگیتان را به یاد بیاورید. یک خبر بد، یک حادثه ناگوار و پراسترس.

در آن لحظه چه احساسی داشتید؟ استرس و اضطراب شما در چه حدی بود؟

به چه چیزی فکر می کردید؟ به خودکشی، به بدشانسی همیشگی تان و یا به راه حلهای ممکن؟

آیا آن زمان تصمیمی هم گرفتید و یا خودتان را به دست شرایط سپردید؟

آیا اقدامتان موثر بود و از عملکرد خودتان در آن اتفاق راضی هستید؟

آیا در آن لحظات دشوار به این فکر می کردید که این ماجرا مقطعی است و روزی از این وضعیت خلاص می شوید؟

در حال حاضر نسبت به آن زمان چه تغییری کرده اید؟ آیا همه چیز به حالت قبل و تعادل برگشته و یا هنوز هم اثرات منفی آن در زندگیتان وجود دارد؟

چرا و چطور برخی از افراد در شرایط سخت و چالشی مانند مرگ یک عزیز، طلاق و جدایی، مسائل مالی، جنگ، بیماری، بیکاری و … دلسرد نمی شوند و به عملکرد خودشان در زندگی طبق روال قبلی ادامه می دهند و حتی به موفقیت می رسند اما بعضی افراد در شرایط نسبتاً ایده آل با کوچکترین چالش زندگی دچار شکست شده و درهم می شکنند؟

تفاوت در چیست و از کجاست؟ در واقع تفاوت در مفهومی به نام بازیابی یا تاب آوری است.

بازیابی یعنی اینکه افراد چگونه با موقعیت ها و شرایط دشوار و غیرمنتظره بخوبی کنار می آیند. بازیابی یعنی رشد پس از چالش و بحران، ترمیم و بهبود حتی نه به وضعیت قبلی، بلکه بازآفرینی به وضعیتی جدیدتر و قوی تر از گذشته. در واقع نوعی توانمندی در برقراری تعادل زندگی و پشت سر گذاشتن پیروزمندانه رویدادهای ناگوار است. بازیابی، از بین برنده استرس ها و مشکلات و بهینه کردن اوضاع نیست؛ بلکه قدرت مقابله سالم و سازگاری موفقیت آمیز در شرایط ناخوشایند است.

به این معنا که فرد به هنگام مواجه با یک تجربه پراسترس و دشوار، با امکانات در دسترس و آنچه در وجود خود به عنوان نقاط قوت دارد، به بهترین شکل ممکن، بر مشکل بوجود آمده غلبه کرده و پس از گذراندن چالش در کمترین زمان به زندگی عادی با عملکرد قبلی و یا حتی بهتر برمی گردد.

این مفهوم برگرفته از تلاشهای پدر روانشناسی مثبت گرا مارتین سلیگمن است که اقدام به قادرسازی انسانها از طریق تغییر شیوه تفکر نمود.

بازیابی بطور طبیعی در همه افراد وجود دارد و منحصر به عده معدودی نیست اما با توجه به تفاوت های شخصیتی، تربیتی، فرهنگی و توانِ درونی افراد، مقدار آن در افراد مختلف، متفاوت است. افراد با میزان بازیابی بالا صفات و ویژگی های خاص و عملکرد موثرتری دارند، اما خبر خوب اینکه بازیابی قابل یادگیری و ارتقا است.

در واقع واژه Resilience از علم فیزیک گرفته شده به معنای به عقب جهیدن و در لغت نامه ها به معنای تحمل وانعطاف پذیری و ظرفیت بازگشت به موقعیت قبلی، بهبود و بازیابی از سختی و بحران هاست. بازیابی یعنی برگشت به سلامت از تجربه های سخت.

به عنوان مثال در پاسخ به حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بسیاری از مردم که با این مصیبت و تبعات آن مواجه بودند با مهارت بازیابی توانستند به سرعت زندگی فردی و اجتماعیشان را به روال سابق برگردانند؛ و یا در حادثه سونامی ژاپن، با وجود آسیب های فراوان اعم از مرگ عزیزان، از دست دادن خانه و سرمایه و …، مردم با تلاش های فردی و جمعی، زندگی را دوباره و در مدت زمان کوتاهی به حالت تعادل برگردانند.

بازیابی یک پیام دارد و آن اینکه: “حتی در شرایط سخت هم نتیجه خوب ممکن است.”

 
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به بی اعتمادی برخی به توانمندی‌های نظامی کشور و ایجاد شک و شبهه در آن گفت: این موضوع قابل دیدن است و هرکس که باور نمی‌کند می‌تواند بیاید و ببیند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیردریادار حبیب‌الله سیاری رییس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در برنامه جهان سیاست گروه سیاسی رادیو ایران گفت: براساس قانون اساسی یکی ازماموریت‌های ارتش دفاع از تمامیت ارضی کشور است که این وظیفه را با اتکا به توانمندی‌های داخلی به خوبی انجام داده است.

وی بااشاره به تحریم‌های سنگین ۴۰ ساله علیه توان نظامی کشور افزود: امروز همه تجهیزات و مهمات در کشور تعمیر، نگهداری و حتی نوسازی می‌شود. به گونه‌ای که می‌توانیم مدعی باشیم در حوزه دفاعی به روی پای خود ایستاده ایم.

معاون هماهنگ کننده ارتش، ساخت جنگنده کوثر و رونمایی از آن را نمونه بارزی از این ادعا دانست وادامه داد: در حوزه‌های مختلف زمینی، هوایی، دریایی و پدافندی نه در ارتش بلکه درسطح کل نیرو‌های مسلح و صنایع وزارت دفاع و همچنین شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت بسیار بزرگی به وجود آمده که نیاز‌های مارا تامین می‌کند.

وی بومی بودن تجهیزات نظامی را از امتیازات نیرو‌های مسلح ایران خوانده و گفت: این امتیاز موجب می‌شود که خودمان بتوانیم بسازیم، نگهداری کنیم و ایرادات تجهیزاتمان را مرتفع کنیم چرا که به تمام زوایای آن آگاهی داریم.

امیر دریادار سیاری گفت: در داخل خود ارتش هم استفاده از کارشناسان نظامی و دانش آموختگانی که دردانشگاه‌های ما تربیت می‌شوند که نمونه‌ای از آن در مراسم دیروز به نمایش درآمد، این ظرفیت به دست آمده، تا بتوانیم نیاز‌های دفاعی خود را در داخل تامین کنیم. همچنین بستر برای کسب مهارت‌های کافی برای بروزرسانی دانش و تجهیزات دفاعی متناسب با پیشرفت‌های روز دنیا برای ما مهیا شده است.

رئیس ستاد ارتش با اشاره به بی اعتمادی برخی به توانمندی‌های نظامی کشور و ایجاد شک و شبهه در آن گفت: بعضی وقت‌ها ما خودمان باور نداریم که می‌توانیم در داخل نیاز‌های دفاعی‌مان را تامین کنیم. برخی می‌گویند آنچه که شما ساخته اید، کپی است در حالی که مهم این است ما توانسته ایم بسازیم وتولید کنیم؛ که این ثمره نگاه جهادی حاکم در نیرو‌های مسلح است و امروز یک حرکت جهادی در درون آن‌ها در این حوزه رخ داده است. این موضوع قابل دیدن است و هرکس که باور نمی‌کند می‌تواند بیاید و ببیند.

وی تاکید کرد: ما شعار می‌توانیم را بار‌ها و بار‌ها در ارتش به ما توانسته ایم تبدیل کرده ایم و امروز علاوه بر این می‌گوییم، پای آرمان‌های خود و نظام جمهوری اسلامی ایران و آرمان‌های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبر (مدظله العالی) و ملت سرافراز ایران اسلامی ایستاده ایم.

امیردریادار سیاری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که نیروی دریایی در توسعه دیپلماسی دفاعی پیشگام است، گفت: البته بخش عمده حوزه دیپلماسی دفاعی بر دوش ستاد کل نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع است.

وی ادامه داد: با این حال در حوزه دیپلماسی دریایی به عنوان نمونه اکنون ناوگروه ۵۶ نداجا که درخلیج عدن و تنگه باب المندب مشغول فعالیت است و حضور موثری در اقیانوس آرام، دریای چین واقیانوس هند شمالی و جنوبی دارد، توانسته در زمینه دیپلماسی دفاعی ارتباطات بسیار خوبی با سایر کشور‌های دنیا برقرار کند.

دریادار سیاری افزود: به لطف خدای متعال و همت آحاد فرماندهان و کارکنان مخلص ارتش، امروز در نیروی زمینی، پدافند هوایی و نیروی هوایی نیز برنامه‌ها و اقدامات بسیار امیدوار کننده‌ای در حوزه ارتقاء توان رزم و خودکفایی اجرا شده که مایه امیدواری مردم شریف کشورمان است

 
رهبرمعظم انقلاب در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع):
فرمانده کل قوا فرمودند: اگر شما ایستادید، نسل‌های آینده به قله دست خواهند یافت؛ آنها به قله می‌رسند اما ایستادگی و افتخار مال شماست. انقلاب، ریشه‌دار و آینده‌دار است به شرط «صبر» و «تقوا».

صراط:

مراسم سالانه دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) صبح امروز (شنبه) با حضور حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای ورود به میدان، با حضور بر مزار شهیدان گمنام و قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس را گرامی داشتند.

فرمانده کل قوا سپس از یگانهای حاضر در میدان سان دیدند.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین جانبازان سرافراز حاضر در میدان را مورد تفقد قرار دادند و با تعدادی از خانواده‌های معظم شهدا دیدار و گفت‌وگو کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم با اشاره به توطئه دشمن برای ایجاد شکاف میان نظام اسلامی و مردم، همگان بویژه مسئولان را به هوشیاری، ایستادگی، تدبیر، انسجام ملی و دوری از اشرافی گری فراخواندند و تأکید کردند: اگر مؤلفه های اقتدار ملی تقویت شوند و در مقابل دشمن سستی و تسلیم نشان داده نشود، بدخواهان بار دیگر در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهند ماند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، لازمه بی اثر شدن توطئه های دشمنان را صبر و تقوا برشمردند و افزودند: انقلاب اسلامی، ریشه دار و آینده دار است و دستیابی به آرمانهای بلند آن، به صبر و استقامت نیاز دارد.

ایشان همچنین گفتند: تقوا به معنای مراقبت از خود در مقابل دشمن است و لازمه این مراقبت، هوشیاری در برابر حیله های دشمن و اعتماد نکردن به او، تدبیر و عقلانیت، و پرهیز از سهل انگاری و سستی است.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر همه مردم و جوانان و همچنین مسئولان سیاسی، اقتصادی و امنیتی و نظامی، این صبر و تقوا را به‌کار ببندند، به توفیق الهی، هیچ ضربه و صدمه‌ای وارد نخواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین به موضوع مؤلفه های قدرت نظام اسلامی اشاره کردند و با یادآوری سلطه انگلیس و آمریکا بر ایران در طول ۵۷ سال حکومت پهلوی، گفتند: با پیروزی انقلاب اسلامی، غل و زنجیر از دست و پای مردم باز و طعم واقعی استقلال و آزادی چشیده شد.

 

برای مشاهده ادامه مطلب این پست اینجا را کلیک کنید

نماینده خانه سینما برای پیگیری وضعیت مهدی فخیم‌زاده گفت:تیم پزشکی آقای فخیم‌زاده فردا درباره انتقال وی به بخش عمومی تصمیم گیری می‌کنند.
صراط:

خسرو امیرصادقی تهیه‌کننده سینمای ایران و نماینده خانه سینما، درباره آخرین وضعیت مهدی فخیم‌زاده گفت: خوشبختانه حال مهدی فخیم‌زاده روز به روز در حال بهبود است. این روز‌ها حال بهتری دارد و می‌تواند کمی غذا بخورد.

به گزارش فارس وی ادامه داد: فردا قرار است دکتر و تیم پزشکی درباره انتقال مهدی فخیم‌زاده به بخش تصمیم بگیرد و با توجه به بهبود حال مهدی، احتمالاً به بخش منتقل خواهد شد.

این تهیه‌کننده سینمای ایران درباره صحبت‌هایی که سید حامد حسینی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «مشت آخر» درباره عدم پذیرش مهدی فخیم‌زاده در بیمارستان‌های تهران، تصریح کرد: متأسفانه این موضوع واقعیت دارد، بعد از ماجرای مرحوم عباس کیارستمی، بسیاری از بیمارستان‌های تهران از پذیرش افراد سرشناس امتناع می‌کنند. به نظرم باید فضای آشتی میان سینماگران با پزشکان و بیمارستان‌های کشورمان ایجاد شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

مهدی فخیم‌زاده کارگردان و بازیگر ۷۶ ساله سینمای ایران روز چهارشنبه ۶ تیر در حاشیه فیلم سینمایی «مشت آخر» ـ. که کارگردانی آن را خود بر عهده داشت ـ. در شهر چالوس دچار سانحه با موتورسکلت شد.

 

پاستیل از آن دسته خوراکی‌هایی است که سال‌هاست با شکل‌ها و طعم‌های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی‌ها حتی اعتیادآور است! البته نوشابه‌ای اش در ایران یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست و برای بعضی‌ها حکم یک نوستالژی دوست‌داشتنی را دارد.

به گزارش شفاف، وقتی رنگ‌های متفاوت و طعم‌های مختلف را در هزاران شکل متنوع ضرب کنید، هزاران نوع از خوراکی خوشمزه‌ای خواهید داشت که خوردنش در تمام دنیا کوچک و بزرگ نمی‌شناسد و حتی شاید نتوانید فردی را پیدا کنید که از این آبنبات‌های ژله‌ای خوشش نیاید! پاستیل از آن دسته خوراکی‌هایی است که سال‌هاست با شکل‌ها و طعم‌های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی‌ها حتی اعتیادآور است!
 
البته نوشابه‌ای‌‌اش در ایران یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست و برای بعضی‌ها حکم یک نوستالژی دوست‌داشتنی را دارد. در این مطلب با تاریخچه مختصری از پاستیل و البته خواص و مضرات تغذیه‌ای آن از زبان دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی آشنا خواهید شد.

خرس‌های خوشمزه و دوست‌داشتنی!

شاید باور نکنید که پاستیل در دهه 1920 کاملا اتفاقی توسط یک کارگر ساده اختراع شد! ماجرا از این قرار بود که هانس ریگل، کارگر ساده یک کارخانه آبنبات‌سازی و البته صاحب تجربه‌های زیاد در زمینه شیرینی‌پزی و قنادی برای کسب درآمد بیشتر در آشپزخانه خانه کوچکش هم آبنبات‌های خانگی درست می‌کرد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار بود و به همین دلیل بعد از مدتی نام «هاریبو» را برای آبنبات‌هایش انتخاب می‌کند که خیلی زود بر سر زبان‌ها می‌افتد.
 
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟ 
 
او همیشه برای بالا بردن میزان فروش محصولاتش سعی می‌کرد ایده‌های خلاقانه‌ای را عملی کند و به همین دلیل یک‌بار تصمیم گرفت از طعم میوه که آن روزها پرطرفدار بود، همچنین مقداری ژلاتین برای قوام بیشتر آبنبات‌ها استفاده کند. البته او قصد داشت در شکل و ظاهر آبنبات‌ها هم که آن زمان همگی گرد و ساده بودند، تنوعی ایجاد کند و به همین دلیل آنها را در قالب‌های خرسی شکل که کمی قدبلندتر و لاغرتر از خرس‌های امروزی هاریبو بودند، ریخت. این آبنبات‌ها برخلاف ظاهر سفت و محکمی که داشتند، کش می‌آمدند و خیلی زود در میان بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترها محبوب شدند و به این ترتیب ثروت فراوانی را برای هانس به ارمغان آوردند.

امروز با گذشت نزدیک به یک قرن از تولد خرس‌های هاریبو، این آبنبات‌های ژلاتینی هنوز پرطرفدارند و خیلی‌ها آن را به عنوان میان‌وعده‌ای کم‌کالری و کم‌شیرین می‌شناسند، اما آیا واقعا همین‌طور است؟!

پاستیل دقیقا چیست؟

پاستیل متشکل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی است که طعم‌های مختلف به آن اضافه می‌شود. البته برای براق کردن پاستیل هم از نوعی واکس روی سطحش استفاده می‌شود که اگر پاستیلی که تهیه می‌کنید دارای پروانه بهره‌برداری و ساخت و نیز مجوز استاندارد وزارت بهداشت باشد، منافاتی با سلامت فرد ندارد.
 
با این حال جایگزین کردن پاستیل و خوراکی‌هایی مانند آن با وعده‌های غذایی به هیچ‌ وجه توصیه نمی‌شود چراکه این خوراکی‌ نه‌تنها مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند بلکه به دلیل طعم شیرین و چربشان خیلی زود با ذائقه فرد سازگار شده و حتی می‌تواند او را به خوردن این نوع خوراکی‌ها معتاد کند! در ضمن این ترکیبات ژلاتینی به مخاط دهان و دندان‌ها می‌چسبد و احتمال پوسیدگی دندان‌ها را زیاد می‌کند. پس فراموش نکنید که بهتر است به جای جویدن پاستیل صبر کنید در دهان‌تان آب شود و بلافاصله بعد از خوردن پاستیل مسواک بزنید.

سالم‌تر از چیپس و پفک است؟!

پاستیل‌ها به دلیل طرح و اندازه‌های کوچک‌شان به نظر کم‌کالری و بی‌ضرر می‌آیند و حتی شاید خیلی‌ها فکر کنند این خوراکی‌های خوش‌رنگ و لعاب سالم‌تر از چیپس و پفک هستند اما واقعیت این است که با وجود اندازه کوچک هر پاستیل، کالری هر 100 گرم آن تقریبا با کالری 100 گرم چیپس یکی است. البته کالری انواع پاستیل‌ها با توجه به اندازه و طرز تهیه متفاوت آن در کارخانه‌های مختلف متفاوت است و معمولا بر اساس وزن و ترکیباتی مثل شکر و روغنی که در آن وجود دارد، کالری‌اش محاسبه می‌شود اما می‌توان گفت در هر 100 گرم آن بین 300 تا 500 کیلوکالری انرژی وجود دارد که با میزان کالری موجود در یک وعده غذایی برابری می‌کند.
 
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟

برای استخوان‌سازی خوب است؟

شاید خیلی‌ها فکر کنند ژلاتین موجود در پاستیل تامین‌کننده کلسیم بدن است و انواع میوه‌ای آن منبع خوبی برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن است و حتی می‌تواند برای بچه‌هایی که علاقه‌ای به خوردن میوه ندارند، جایگزین مناسب و مقوی باشد اما خوب است بدانید ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی است و ژلاتین پست‌ترین نوع پروتئین است و میزان پروتئین موجود در آن بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ و... است و بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری را ندارد بنابراین پروتئینی نامرغوب است که نسبت به سایر پروتئین‌ها ارزش غذایی بسیار پایینی دارد و منبع خوبی برای تامین کلسیم و سایر ریز‌مغذی‌های مورد نیاز بدن نیست. طعم‌های میوه‌ای و نوشابه‌ای و ... پاستیل‌ها هم فقط و فقط به دلیل اسانس و طعم‌دهنده‌های مصنوعی است و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه‌ای و میوه‌ای وجود نداشته و خاصیتی هم ندارد!

چقدر پاستیل بخوریم؟

با اینکه کالری 100 گرم پاستیل با یک وعده غذایی کامل برابر است اما هیچ ماده مغذی و خاصیتی برای بدن ندارد و در علم تغذیه به این نوع مواد که صرفا کالری دارند و بی‌خاصیت هستند، کالری تهی گفته می‌شود، به همین دلیل نباید فراموش کرد که این خوراکی خوشمزه مثل شیرینی‌ها و قندها جایگاهش در راس هرم غذایی قرار دارد و باید کمترین میزان مصرف را داشته باشد. درواقع حتی بچه‌ها هم که پرتحرک هستند و امکان چاق شدن‌شان نسبت به بزرگسالان کمتر است، در کل نباید پاستیل و سایر شکلات‌ها و شیرینی‌ها را بیشتر از 50 گرم در روز مصرف کنند.
 
البته این موضوع به سایر برنامه غذایی فرد و اینکه در دیگر وعده‌های غذایی‌اش چه مقدار کالری مصرف می‌کند، بستگی دارد. از آنجا که تنوع غذایی امروز بسیار بیشتر از سال‌های پیش است و بیشتر هم خواهد شد، نمی‌توانیم دور خودمان خط قرمز بکشیم و خود را از مصرف خوراکی‌های مختلف محروم کنیم اما نکته مهم این است که هر فرد باتوجه به شرایط خاص خود غذاها و خوراکی‌های مصرفی روزانه‌اش را انتخاب کند. مثلا فردی که برای صبحانه کره و مربا میل می‌کند، می‌داند که کره دارای مقدار زیادی چربی است که اتفاقا از بدترین نوع چربی هم هست!
 
پس این فرد باید سعی کند مصرف چربی روزانه‌اش را کاهش داده و از خوردن غذاهایی که چربی پنهان دارند، بپرهیزد یا وقتی پفک می‌خوریم، باید مقدار دریافتی نمک آن روز را کاهش دهیم، بنابراین فرد باید سعی کند بین انتخاب‌های روزانه‌اش تعادل ایجاد کند تا دچار مشکل چاقی و بیماری‌های مختلف نشود. پاستیل و شکر و شیرینی هم از این قاعده مستثنا نیستند و باید باتوجه به شرایط جسمی فرد و میزان نیازش در روز مصرف شوند.

پاستیل بدون قند هم چاق می‌کند؟

پاستیل‌ها و سایر محصولاتی که تحت عنوان بدون قند در بازار موجود هستند به جای قندهای طبیعی مانند ساکاروز با شیرین‌کننده‌های مصنوعی شیرین می‌شوند. اما این قندهای مصنوعی بسیار شیرین‌تر از قندهای طبیعی هستند و ذائقه فرد را به طعم قوی شیرینی عادت می‌دهند و به این ترتیب حس چشایی فرد در مواجهه با خوراکی‌ها سردرگم می‌شود. مثلا وقتی ذائقه شما به این نوع خوراکی‌های پرشیرین عادت کند با خوردن یک بیسکویت ساده احساس می‌کنید فقط طعم آرد بی‌مزه می‌دهد! همچنین از آنجا که این قندها مصنوعی هستند، کبد باید این مواد را سم‌زدایی کرده و کلیه این مواد را با مقدار زیادی آب دفع کند بنابراین در صورت مصرف زیاد، کبد و کلیه مجبور به فعالیت بیش از حد می‌شوند.
 
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟

دیابتی‌ها پاستیل بخورند؟

مسلما میزان قند مصرفی یک فرد دیابتی با یک فرد سالم متفاوت است و با محدودیت بیشتری برای انتخاب خوراکی‌های شیرین مواجه است. اما یک فرد سالم می‌تواند روزانه 40 تا 50 گرم از انواع خوراکی‌های شیرین که در گروه‌های مختلف غذایی هستند (از انجیر و خرما گرفته تا شیرینی و پاستیل) مصرف کند. البته بسیار بهتر است که این نوع خوراکی‌ها با معده خالی مصرف نشده و بعد از وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها میل شوند تا فرد را با احساس سیری کاذب و گرسنگی‌های مکرر مواجه نکند.

غذا نمی‌خورید و چاق می‌شوید؟!

شما هم از آن دسته افرادی هستید که سرتان شلوغ است و فرصت خوردن غذای درست و حسابی را ندارید و متعجب هستید که چرا چاق شده و لاغر نمی‌شوید؟ پاسخ در کشوی میزتان است! معمولا افراد پرمشغله مقداری پاستیل، شکلات و بیسکویت دم دستشان می‌گذارند تا در مواقع گرسنگی ته‌دلشان را بگیرد و بتوانند بدون وقفه به کارشان ادامه دهند و در پایان روز فرد احساس می‌کند چیزی نخورده، پس نباید چاق شود. اما این اتفاق نمی‌افتد! باتوجه به ارزش غذایی بسیار ناچیزی که این نوع خوراکی‌ها دارند، فرد به معنای واقعی غذا نخورده اما اگر میزان کالری مصرفی‌اش را با هم جمع کند، خواهد دید که بسیار بیشتر از نیاز روزانه‌اش انرژی دریافت کرده، بدون اینکه مواد مغذی موردنیاز بدنش تامین شده باشد!

خوراکی‌های شیرینی مانند پاستیل، به‌خصوص وقتی فرد برای چند ساعت چیزی نخورده باشد، به دلیل قند زیادی که دارند، با افزایش ناگهانی قند خون، احساس سیری خوبی به فرد می‌دهند اما این احساس فقط حدود نیم ساعت پایدار است چون افزایش قند خون با افزایش ترشح انسولین همراه است و خیلی زود دوباره گرسنگی سراغ فرد می‌آید، به همین دلیل است که مصرف متداول شیرینی‌ها باعث افزایش تعداد دفعات گرسنگی در روز شده و فرد مجبور به مصرف کالری بیشتر از نیازش می‌شود. به این ترتیب پاستیل و سایر شیرینی‌ها باعث به هم خوردن موازنه کالری‌های دریافتی شده و چاقی فرد را در پی دارد.
 
برای گرمازدگی چه بخوریم؟
در این یادداشت به شما اطلاعاتی درباره نوشیدنی برای رفع گرمازدگی، قرص برای درمان گرمازدگی، برای گرمازدگی چی خوبه، برای گرمازدگی چه باید کرد، درمان خانکگی گرمازدگی، میوه‌های مفید برای گرمازدگی، بهترین غذا برای گرمازدگی، خوراکی‌های مفید برای گرمازدگی، رفع سریع گرمازدگی و درمان گرمازدگی در طب سنتی خواهیم داد.

صراط:اگر در روزهای گرم و بلند تابستان به دنبال نوشیدنی برای رفع عطش، درمان سنتی تشنگی زیاد، درمان عطش در طب سنتی، رفع عطش بعد از غذا، برای گرمازدگی چه بخوریم، قرص برای درمان گرمازدگی، قرض ضد گرمازدگی و درمان خانگی گرمازدگی هستید با ما همراه باشید.

۱۰ نوشیدنی خنک برای مقابله با گرمازدگی و عطش

به گزارش فردا، یکی از مشکلات همیشگی روزهای گرم تابستان، گرمازدگی است. در این روزها نوشیدنی‌های خنک طرفداران زیادی دارد. اما نکته‌ای که بیش از همه اهمیت دارد، استفاده از نوشیدنی‌های طبیعی است که با گرما مقابله می‌کند. در ادامه برای شناخت این نوشیدنی‌ها این مطلب را بخوانید.

آبلیمو و آب نمک را جایگزین نوشیدنی‌های شیرین کنید

دمای بدن در حالتی بین ۳۶ تا ۳۷ درجه است. وقتی شما دچار گرمازدگی می‌شوید، دمای بدنتان به بیش از ۴۰ درجه می‌رسد. در این مواقع بهترین راهکار همراه داشتن یک بطری آب یخ است. اگر شما قرار است که ساعات طولانی‌ای را در گرما سپری کنید به بطری آب خود حتما مقداری نمک یا آبلیمو اضافه کنید. در چنین شرایطی از نوشیدن آبمیوه یا نوشابه جدا خودداری کنید. هضم قند و مواد قندی نیاز به آب بیشتری دارد و به همین در حالت گرمازدگی باید دور این نوع نوشیدنی‌ها را خط بکشید.

۱۰ نوشیدنی خنک برای مقابله با گرمازدگی و عطش

چای و قهوه آب بدنتان را کم می‌کنند

کاهش مایعات در بدن باعث گرمازدگی می‌شود. خبر بد برای کسانی که به چای و قهوه معتاد هستند این است که این نوشیدنی‌ها به علت ادرارآور بودن، باعث کم شدن آب می‌شوند. البته این افراد می‌توانند به میزان کم، چای کمرنگ بنوشند. از دیگر نوشیدنی‌های ممنوع برای فصل تابستان می‌توان هر نوع نوشیدنی گازدار اشاره کرد. این نوع نوشیدنی‌ها دستگاه گوارش شما را به هم می‌ریزند و حال شما را بد می‌کنند. همچنین از مصرف خوراکی‌هایی مثل انگور، زیره سیاه، شیر و غذاهای چرب پرهیز کنید.

دوغ یک نوشیدنی مفید برای روزهای بلند تابستان

حجم زیادی از دوغ را آب و مقدار کمی از آن را پروبیوتیک تشکیل داده است که برای درمان گرمازدگی بسیار توصیه می‌شود. البته توجه داشته باشید که فقط دوغ‌های کم نمک و بدون گاز می‌‌توانند گرمازدگی را رفع کنند. به همین منظور می‌توانید دو قاشق غذاخوری ماست را به یک لیوان آب اضافه کنید و مقداری کمی نمک و عرق نعنا به آن بیافزایید. این نوشیدنی خنک را می‌توانید در طول روز یک یا دو بار بنوشید. علاوه بر مصرف آب دوغ خیار نیز به عنوان یک وعده غذایی در تابستان توصیه می‌شود.

۱۰ نوشیدنی خنک برای مقابله با گرمازدگی و عطش

عناب میوه‌ای برای مقابله با گرمازدگی

عناب که با عنوان خرمای قرمز یا خرمای چینی شناخته می‌شود، دارای طبع معتدل و مرطوب است. جالب است که بدانید عناب برای درمان خشکی پوست، آفتاب سوختگی و قرمزی پوست بسیار مفید است. همچنین عناب برای درمان سلول‌های سرطانی نیز بسیار مفید است. شما برای رفع گرمازدگی می‌توانید مقداری عناب را با در آب بجوشانید و با کمی شکر به صورت خنک بنوشید. این میوه نه تنها می‌تواند گرمازدگی شما را برطرف کند، بلکه برای آرامش اعصاب و مبارزه با افسردگی و استرس بسیار مفید است.

 

برای مشاهده ادامه مطلب این پست اینجا را کلیک کنید

مراسم ختم مرحوم حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر حسینی استاد اخلاق مشهور برنامه «اخلاق در خانواده» با حضور شخصیت‌های سیاسی و اقشار مختلف مردم در مسجد فائق برگزار شد.
 
تعداد صفحات : 33